Early music in Bruges

Early music in Bruges
 

Lezingen

 

Elk avondconcert wordt ingeleid. Davidsfonds Acadamie trekt het MAfestival mee op gang met een cursus rond Monteverdi. Tijdens een vorming van Amarant in Brugge, Gent of Antwerpen kom je meer te weten over Muziek ik oorlogstijd.

 

Klik hiernaast door voor meer info.

Davidsfonds Academie

 

Davidsfonds Academie duikt vanaf de eerste dag het MAfestival in. 450 jaar na zijn geboorte wordt Claudio Monteverdi overal herdacht. De briljante componist staat dan ook centraal in deze zomercursus, waarin Els Van Hoof graaft in zijn oeuvre. Ze staat niet alleen stil bij Monteverdi als eerste operacomponist en schakelfiguur van renaissance naar barok, maar heeft ook bijzondere aandacht voor Orpheus als figuur uit de Griekse mythologie. De manier waarop Monteverdi dit verhaal in een opera omzette blijft tot op vandaag beklijven. ’s Avonds geniet u van het prachtige L’ Orfeo.

 

 Vr 04.08.2017, 10u00 - 17u00, Concertgebouw Brugge

 

Alle info en inschrijvingen: www.davidsfonds.be/academie

Amarant

Muziek in oorlogstijd

Cursus i.s.m. Amarant

 

Tijdens MAfestval 2017 organiseert Amarant een dagcursus rond muziek in oorlogstijd. Kunsthistoricus Peter De Smet focust op de Britse oorlogskunst en –poëzie. Maar WO I had ook een belangrijke invloed op de Belgische muziekgeschiedenis. Enkele componisten sneuvelden aan het front; sommigen bleven thuis componeren op een intiemere manier dan ooit tevoren. Nog anderen vluchtten naar Engeland. Musicoloog David Vergauwen maakt u ook wegwijs in hun verhaal.


Alle info en inschrijvingen:
www.amarant.be

 

Vr 11.08.2017, Concertgebouw Brugge, 10u00 - 16u30

 

Dit evenement maakt deel uit van GoneWest, de culturele herdenking van WO I door de Provincie West-Vlaanderen. 

 

 

Festival Van Vlaanderen Brugge

Ontvang alle nieuws in je mailbox

Festival Van Vlaanderen Brugge

Ontvang alle nieuws in je mailbox