Early music in Bruges

Early music in Bruges
 

Menno Van Delft

 

Menno van Delft (Amsterdam, 1963) studeerde orgel bij Piet Kee en Jacques van Oortmerssen, klavecimbel bij Anneke Uittenbosch, Gustav Leonhardt en Bob van Asperen en muziekwetenschap aan de Rijksuniversiteit Utrecht. Onder de vormende leiding van Wim van Gerven zong hij enige jaren Gregoriaans in the Schola Cantorum van Amsterdamse studenten.

 

In 1988 won Menno van Delft op het C.Ph.E. Bach - Concours in Hamburg de clavichordprijs. Menno van Delft maakt bij diverse labels opnames met o.a. werken van J.S. Bach; de integrale opname van de klavierwerken van Jan Pieterszoon Sweelinck (onderscheiden met een Edison en de Deutsche Schallplatten Kritik Preis); clavichordopnamen op belangrijke historische instrumenten en werken voor twee klavecimbels van Rameau, François Couperin en Gaspard le Roux.

 

In 2018 verschijnt een opname van Bachs zes Partita’s opgenomen op het Hoffmann clavichord uit 1784. Menno van Delft doceert klavecimbel, clavichord en basso continuo aan het Conservatorium van Amsterdam en aan de Hochschule für Musik und Theater in Hamburg. 

 

www.mennovandelft.com

Festival Van Vlaanderen Brugge

Ontvang alle nieuws in je mailbox

Festival Van Vlaanderen Brugge

Ontvang alle nieuws in je mailbox