Early music in Bruges
Bestel je tickets

Early music in Bruges
Bestel je tickets
 

Internationale Wedstrijden Musica Antiqua

Sinds 1964 organiseert het Festival van Vlaanderen - Brugge jaarlijks de gerenommeerde Internationale Wedstrijden Musica Antiqua. Deze wedstrijden richten zich tot jonge, hoog gekwalificeerde uitvoerders uit binnen- en buitenland, gespecialiseerd in de historisch geïnformeerde uitvoeringspraktijk.

 

Het competitieve element is niet het doel op zich,maar eerder een middel om het streven naar het allerhoogste uitvoeringsniveau te stimuleren. We confronteren jonge uitvoerders met elkaar, met academici én met het publiek.

 

Sinds 2008 wordt de winnaar naast een geldprijs en een uitnodiging voor een concert in het volgende MAfestival, ook een aantal concerten aangeboden in samenwerking met gespecialiseerde organisatoren in binnen- en buitenland. Sinds 2013 krijgt een van de kandidaten voor het eerst ook de kans om een cd op te nemen bij het internationaal gereputeerde alpha label.

 

Cyclus

De Internationale Wedstrijden Musica Antiqua worden georganiseerd volgens een vaste cylcus waarin de focus zich verlegt tussen verschillende instrumenten:

 

2018: focus klavecimbel

2019: focus pianoforte

2020: focus melodie-instrumenten

Hall of Fame 1964-2015

Download een lijst met de winnaars en juryleden van de wedstrijden sinds 1964 hier.

Partners

MAfestival Brugge kan voor de organisatie van de Internationale Wedstrijd Musica Antiqua rekenen op de steun van vooraanstaande artistieke partners:

 

Outhere
EUBO Development Trust
Concertgebouw Brugge
Piano's Maene (2016)
Stedelijk Conservatorium Brugge
Bozar Music - Brussel
Museum Vleeshuis - Antwerpen
Monteverdi Festival – Cremona
Musikfestspiele Sansoucci - Potsdam

Festival Van Vlaanderen Brugge

Ontvang alle nieuws in je mailbox

Festival Van Vlaanderen Brugge

Ontvang alle nieuws in je mailbox