Covid-19

MA Festival, een veilige plek

MA Festival zet de veiligheid en de gezondheid van u, ons publiek, van artiesten en personeel op de eerste plaats en volgt de richtlijnen van overheid en experten nauwgezet op. Het aanbod dat we dit jaar presenteren is beperkt tot 4 concerten met een maximumcapaciteit van 100 personen. We kiezen voor communicatie op korte termijn om snel te kunnen inspelen op veranderingen. We houden de ontwikkelingen nauwgezet in de gaten en brengen u via verschillende kanalen op de hoogte. Wij ontvangen u graag veilig, in overeenstemming met het protocol opgesteld door de cultuursector en de Groep van Experts belast met de Exit Strategie (GEES), en bekrachtigd op 10 juni 2020 door Vlaams minister van cultuur Jan Jambon.

Risicogroepen

Volwassenen uit een risicogroep zijn welkom op onze concerten maar hun aanwezigheid impliceert dat zij zelf een inschatting van het risico gemaakt hebben. Tot de risicogroep behoren personen ouder dan 65 jaar, personen met diabetes, personen met ernstige obesitas, personen met hartziektes, long- of nieraandoeningen en personen met kanker of van wie het immuunsysteem verzwakt is. Heeft u hierover vragen, bespreek deze dan met uw huisarts of behandelende arts.

Moet ik een mondmasker dragen? Is dat verplicht in de zaal? Worden er mondmaskers voorzien?

Ja, we verwachten u mét mondmasker. U dient het mondmasker te dragen tijdens het hele concert. Indien u geen mondmasker bij u heeft, kan u een gratis papieren mondmasker verkrijgen of een handgemaakt stoffen mondmasker aankopen (€ 8,00). Wanneer een persoon deze maatregel weigert te volgen, mag hij/zij de toegang ontzegd worden. Daarnaast loopt deze persoon het risico een boete te krijgen bij controle door de bevoegde instanties.

Is er mogelijkheid om de handen te ontsmetten?

Bij het binnenkomen op de locaties kan u uw handen ontsmetten met een handgel.

Is er een vestiaire? Wat bij regenweer?

Voorlopig is er geen vestiaire voorzien om te vermijden dat te veel mensen daar samenkomen.

Worden de zalen/stoelen ontsmet?

Zalen worden telkens voor en na de voorstelling gepoetst. Hetzelfde geldt voor het podium. In deze ongewone tijden zullen we ook na elke voorstelling de stoelen ontsmetten, evenals deuren, klinken en rondom de klinken.

Hoe verloopt de publieksstroom?

MA Festival heeft voor elke locatie een aangepast circulatieplan. Extra hosts zullen u helpen en u wegwijs maken in de nieuwe omstandigheden in de zalen en daarbuiten. In de zalen worden rijen en stoelen opengelaten om meer dan anderhalve meter afstand tussen twee zitplaatsen te garanderen. Ook in de binnentuin van de Weylerkazerne staan de stoelen op veilige afstand van elkaar opgesteld. Na afloop zullen onze hosts u terug naar buiten begeleiden.

Wat met zitplaatsen: first come, first served? Wordt het publiek begeleid naar de zitplaats?

Wie eerst komt, mag eerst plaatsnemen. Onze hosts zorgen ervoor dat u goed begeleid wordt in deze nieuwe situatie. De zaalplannen zijn goedgekeurd door de betreffende overheden en we vragen aan het publiek om stoelen niet te verplaatsen.

Met hoeveel personen mag je naast elkaar zitten?

U kan met maximum twee personen naast elkaar zitten. De persoon die naast u zit, moet deel uitmaken van uw bubble.

Wat is de capaciteit van elke locatie?

Concertgebouw ( scène op scène): 100 zitplaatsen, Sint-Gilliskerk met klassieke opstelling: 100 zitplaatsen, Sint-Gilliskerk met middenopstelling: 100 zitplaatsen, Weylerkazerne: 50 zitplaatsen.

Hoe gebeurt de toegangscontrole?

Toegangscontrole gebeurt zoals altijd vooraleer u de zaal betreedt. U wordt verder geholpen door hosts.

Hoe wordt de veiligheid op het podium gegarandeerd?

Op het podium worden de regels nauwgezet opgevolgd. Er wordt ingezet op veiligheid, hygiëne en afstand, zodat er samen gecreëerd kan worden. Muzikanten kunnen optreden, weliswaar op veilige afstand van elkaar en van het publiek, en krijgen extra ondersteuning op vlak van preventie en hygiëne. De rest van de crew (productie, techniek, publieksbegeleiding,…) blijft altijd op afstand, zowel van elkaar als van publiek en artiesten.

Zijn de tickets enkel online te koop of ook aan het bespreekbureau?

We raden u aan uw tickets online te bestellen. De bestelprocedure is eenvoudiger dan gebruikelijk, omdat we enkel ongenummerde plaatsen ter beschikking stellen. Indien u toch liever naar het bespreekbureau In&Uit komt, dan verzoeken we u de regels van social distancing te respecteren en een mondmasker te dragen. Het aantal plaatsen is beperkt, dus snel reserveren is de boodschap.

Kan ik nog genieten van reductietarieven?

Als ‘Vriend van MA Festival’ betaalt u deze zomer 18 euro in plaats van 25 euro, personen onder de 35 jaar kunnen nog steeds aan -50% kopen.

Wat als ik tickets koop en de voorstelling wordt geschrapt?

U kan uw tickets zonder enig risico aankopen. Bij annulering kiest u zelf voor restitutie via een voucher of voor een bijdrage aan het ‘fonds MA Festival’ bij de Koning Boudewijnstichting.

Ik wil graag naar een concert of voorstelling komen met een groep. Zal dat nog kunnen? Kunnen wij dan samenzitten?

U kan met een groep komen, maar u zal per twee dienen plaats te nemen. Tussen elke duo-zit is er dan 1,5 m ruimte.

Zijn er wachtlijsten indien een voorstelling uitverkocht is?

Er zullen wachtlijsten zijn, indien er een plaats vrijkomt zal u hier persoonlijk van op de hoogte worden gebracht. Dit in volgorde van de registratie op de wachtlijst.

Is er mogelijkheid om iets te drinken tijdens de pauze?

Het Festivalcafe is gesloten. Er zijn geen pauzes voorzien.

Zijn er toiletten ter beschikking?

Er zijn enkel toiletten beschikbaar op het concert in het Concertgebouw Brugge.
Op de andere locaties kunnen we dit niet voorzien.

Zijn er live inleidingen? Zijn er programmaboekjes?

Er worden geen inleidingen gegeven. We zullen bij de concerten gratis programmaboekjes aanbieden (papier & digitaal).

Extra informatie

U vindt alle informatie over het protocol via https://sectorgidscultuur.be/

Het corona-aanspreekpunt voor MA Festival is Joke De Ketelaere: joke@mafestival.be