28.10
2022

Vacature productieverantwoordelijke

MA Festival is op zoek naar een nieuwe productieverantwoordelijke. De productieverantwoordelijke is onder andere verantwoordelijk voor de volledige productionele planning, maakt afspraken met artiesten rond planning, technische fiche en logement, maakt afspraken rond instrumenten, materiaal en locaties (van offerte tot factuur) en steekt graag de handen uit de mouwen.

Bekijk de volledige vacature.

Solliciteer vóór 25/11/2022 door je cv en motivatiebrief te sturen via email naar Adèle Querinjean (adele@mafestival.be). Gesprekken vinden plaats op 1 en/of 2 December 2022 (s’avonds) in Brugge.

Voor bijkomende inlichtingen (bijvoorbeeld over de spreiding van het werk over het jaar) kan je telefonisch contact opnemen met Adèle Querinjean (+32 498 29 04 45).


28.10
2022

Maak je klaar voor MA Competition 2023!

Kom alles te weten over MA Competition 2023! In 2023 organiseert MA Festival een nieuwe editie van MA Competition! Tijdens de 60ste editie van MA Festival is het opnieuw de beurt aan jonge klavecimbelspelers van over de hele wereld om het beste van zichzelf te geven. Lees alles over het regelement, de inschrijvingen en het repertoire op macompetition.com


09.05
2022

Start algemene ticketverkoop MA Festival 2022

De algemene ticketverkoop voor MA Festival 2022 start op maandag 16 mei 2022 om 10u.

Tickets bestellen kan op drie verschillende manieren:

1. Online

U kunt uw tickets zelf zoeken, selecteren en betalen via de website. Dit kan vanaf maandag 16 mei om 10u via deze link.
Opgelet! Indien u tickets koopt voor meer dan vijf verschillende voorstellingen en uw 10% korting wil ontvangen, dient u een keuze abonnement aan te kopen.

2. Balie In & Uit


U gaat naar het kantoor van In & Uit op ’t Zand (naast Concertgebouw Café) en kiest, bestelt en betaalt daar uw tickets aan de balie. Dit kan op maandag 16 mei vanaf 10u. In&Uit is dagelijks open van 10.00 tot 13.00 en van 14.00 tot 17.00. Op zondag is In&Uit enkel open in de voormiddag.

3. Telefonisch via In & Uit


U belt naar In&Uit en kiest en bestelt uw tickets telefonisch. Daarna krijgt u een link met een verzoek tot betaling of kunt u een overschrijving doen. In&Uit is telefonisch bereikbaar van maandag t.e.m. vrijdag van 14.00 tot 17.00. Bellen kan op het nummer +32 78 15 20 20.


25.04
2022

Start ticketverkoop Vrienden op 2 mei

Wij kijken samen met u volop uit naar MA Festival 2022.

In de loop van deze week worden de brochures verspreid. Daarin zult u alle concerten kunnen vinden die zullen plaatsvinden deze zomer tijdens MA Festival. Deze zullen binnenkort ook verschijnen op de website onder het tabblad 'Programma'.

Zondag 1 mei stellen we het programma officieel voor en op maandag 2 mei om 10u start de exclusieve ticketverkoop voor de vrienden. U kunt dan tickets bestellen voor alle concerten die deze zomer zullen plaatsvinden. Meer informatie over de ticketverkoop voor de vrienden kunt u vinden onder het tabblad 'MA Friends'.

De algemene ticketverkoop gaat van start op maandag 16 mei. U zult telkens de link naar de verkoopsite vinden bij het concert in het tabblad 'Programma'.


04.03
2022

MA Festival verwelkomt Jan Van den Borre

MA Festival Brugge verwelkomt vanaf vandaag een nieuwe artistiek directeur! Jan Van den Borre is geen onbekend gezicht in Brugge en in de internationale oude muziek sector. Als muzikant speelde hij onder andere bij Collegium Vocale Gent, Anima Eterna en Vox Luminis. Daarnaast is hij intendant bij Il Gardellino Orchestra, waar hij het geliefde oude muziek ensemble uitbouwde tot een orkest dat midden in de maatschappij staat en radicaal zijn rol als hedendaags barokorkest opneemt.

“MA Festival was mijn venster op de wereld van de oude muziek. Ik kwam naar Brugge om er te zien wat ik enkel daar kon horen. De mooiste muziek, gespeeld door de beste muzikanten, duwde me op een pad dat ik sindsdien niet meer heb verlaten. Het festival is iconisch, internationaal gerenommeerd en geliefd en speelt een vooraanstaande rol in de ontwikkeling van veel jonge musici. Brugge als podium, ontmoetingsplaats en vertrekpunt.Ik kijk ernaar uit MA Festival verder uit te bouwen als een festival met een mooi evenwicht tussen traditie en vernieuwing en met een open blik op kunst en maatschappij. ” - Jan Van den Borre


08.02
2022

Starting today, musicians from all over the world can audition for MA Academy!

MA Academy is a new biennial initiative in collaboration with B’Rock Orchestra, il Gardellino and Concertgebouw Brugge that offers the musicians the opportunity to work under the inspiring leadership of Bertrand Cuiller in a newly developed orchestra. The participants are supported and guided by top coaches from B'Rock Orchestra and il Gardellino, such as Jan De Winne, Marcel Ponseele, Rebecca Rosen, Eyal Streett and Evgeny Sviridov. The workshop will be concluded with a concert in Concertgebouw Brugge as part of the MA Festival programme this summer.

Find all information and regulations here!


19.11
2021

Teodoro Baù's Spotify playlist

Teodoro Baù, laureaat van MA Competition 2021, deelt zijn favoriete muziek met het publiek van MA Festival. In zijn afspeellijst wil hij daarnaast ook de muziek die hem inspireerde en beïnvloedde doorheen zijn muzikale carrière aan bod laten komen.

Geniet van deze en andere afspeellijsten samengesteld door leden van de MA familie op het Spotifykanaal van MA Festival en lees het volledige verhaal van Teodoro Baù op mafestival.be.

In deze playlist wilde ik niet alleen de muziek verzamelen die ik het leukst vind, maar vooral alles wat een sterke impact heeft gehad op mijn muzikale groei. Alle stukken en artiesten in deze lijst hebben een sterke en diepe betekenis voor mij.

De luit was mijn eerste instrument en ik begon het als kind te bespelen. Ik herinner me nog dat mijn ouders me meenamen naar een Hopkinson Smith-concert in Vicenza, misschien wel een van de eerste professionele concerten die ik bijwoonde. Het was een onthullende ervaring. Aan het einde van het concert gaven mijn ouders me de plaat waarop Hopkinson Smith Kapsberger speelt, en het lukte me zelfs om zijn handtekening te krijgen. Ik heb deze plaat ontelbare keren beluisterd en ik bewaar hem nog steeds als iets heel kostbaars.

Het volgende stuk is een eerbetoon aan mijn luitleraar, de leraar die mij het langst vergezelde, Massimo Lonardi. Ik heb ook de bewerking naar een fantasie van Francesco da Milano, zijn favoriete auteur, opgenomen. Na een paar jaar luit te hebben gespeeld, ben ik viola da gamba gaan spelen, een instrument waarmee ik direct affiniteit vond. Zoals altijd in het leven speelt geluk een heel belangrijke rol, en een van mijn fortuinen was dat ik buitengewone leraren vond, allemaal heel verschillend. Ik ben elk van hen dankbaar en wil een stuk in deze playlist aan hen opdragen: Claudia Pasetto en Alberto Rasi (Cima), Paolo Pandolfo (Abel), Vittorio Ghielmi (Marais).

Vervolgens wil ik aan deze verzameling vier andere muzikale figuren toevoegen die voor mij grondleggers zijn geweest: Sophie Watillon, vanwege haar gratie, zo licht en helder. Pedro Memelsdorff, voor het fijne beitelwerk dat hij in elke noot stopt. De Giardino Armonico, een onvergelijkbaar klankmodel, en Giuliano Carmignola, meester van cantabile en legato.

Ik heb altijd een fascinatie gehad voor een bepaald soort stemmen. Het was moeilijk om twee voorbeelden te kiezen, maar hier zijn ze: Sara Mingardo en Fritz Wunderlich.

Tot slot wil ik deze playlist afsluiten met vier stukken die het verhaal van mijn huidige activiteiten kunnen vertellen: ten eerste La Fonte Musica. Precies tien jaar geleden legde Michele Pasotti mij een vedel in handen om deze zeer bizarre muziek te spelen. Ik ben deze groep, met wie we de afgelopen tien jaar grootse en intense momenten beleefde, erg dankbaar. Hier is een klein fragment uit het monumentale werk dat we in 2018 voltooiden, de opname van de volledige Zacara da Teramo, een werk dat ons een half jaar kostte, tussen repetities, concerten en opnames.

Vervolgens een andere groep waarmee we veel te weinig concerten doen, Le Girandole Armoniche. Het werk met Esther Crazzolara en Federica Bianchi begint vanuit een prachtige synergie die ons ertoe bracht om sinds 2012 samen te werken, hetzelfde jaar waarin ik begon te werken met La Fonte Musica, en waarin ik ook Andrea Buccarella ontmoette (er gebeurde zoveel in 2012 !), met wie ik regelmatig in duo speel. Er zijn nog geen opnames van ons tweeën beschikbaar (ze komen binnenkort 😉), maar ik wil aan deze afspeellijst een stuk van zijn album "Toccata" toevoegen. Andrea is een muzikant zoals weinig anderen, met een ongelooflijk muzikaal bewustzijn dat je duidelijk kunt horen in dit stuk.

Eindelijk een opname waarin ik contrabas speel. Het is een belangrijk onderdeel van mijn opleiding geweest en ik heb veel geleerd sinds ik het rond 2014 begon te bestuderen (en, ik moet zeggen, het is de afgelopen jaren ook belangrijk geweest voor mijn economische overleving). Hier vind je een aria die ik met veel plezier heb opgenomen, samen met mijn vrienden van het ensemble Los Elementos. - Teodoro Baù