03.09
2020

Mozart - Hummel - Beethoven

Johann Nepomuk Hummel was een van de meest geprezen pianisten van zijn tijd, wiens muziek de transitie verklankt van het classicisme naar de romantiek. Behalve een uitgebreide collectie van eigen composities schreef Hummel ook verscheidene arrangementen van bestaande orkestrale werken voor kamermuziek, zoals de pianoconcerto’s van zijn leraar Wolfgang Amadeus Mozart of de symfonieën van zijn vriend Ludwig van Beethoven.
De Roemeense pianiste Aurelia Visovan, eerste laureate van MA Competition 2019, brengt op 11 september haar langverwachte cd Mozart – Hummel – Beethoven uit. Het boeiende programma bevat naast Hummels eigen Pianosonate in f, op. 20, zijn arrangementen voor fluit, piano, viool en cello van Mozarts Pianoconcerto in c en Beethovens Eerste Symfonie in C. De cd is het resultaat van een samenwerking tussen Outhere Music en MA Competition.

Meer

03.09
2020

MA Festival 20 Online


MA Festival zit er alweer op, maar toch kan u dankzij Klara en Evil Penguin Tv nog volop nagenieten van onze 57e editie. Volg op 3 september via Klara Live de heruitzending van het concert O Gloriosa! met InAlto. Nadien is het concert nog twee weken te beluisteren op de website www.klara.be en de gratis Klara-app. Ook Evil Penguin Tv stelt twee concerten van MA Festival beschikbaar op www.evilpenguintv.com. Vraag nu uw gratis proefabonnement aan om toegang te krijgen tot de volledige catalogus en herbeleef er Leçons de ténèbres met Capriola di Gioia en Ruins met Pitou en B.O.X.

Meer

28.07
2020

MA Festival, een veilige plek

MA Festival gaat deze week van start en zet de veiligheid en de gezondheid van u, ons publiek, van musici en personeel op de eerste plaats. We volgen de richtlijnen van overheid en experten nauwgezet op. De capaciteit voor onze concerten is daarom beperkt tot 100 personen.
Bekijk de Corona maatregelen voor uw concertbezoek hier.


22.07
2020

Rinus Van de Velde X MA Festival

Sinds 2020 nodigt MA Festival elk jaar een hedendaagse kunstenaar uit om met recent werk in dialoog te gaan met het festivalthema. Rinus Van de Velde (b. 1983, Leuven) bijt de spits af en stelt twee van zijn werken tentoon in de Kamermuziekzaal van het Concertgebouw van 1 augustus tot en met 30 augustus, als deel van het Concertgebouw Circuit.

Meer info over deze installatie vindt u hier.


20.07
2020

Teaser MA Festival 2020

Bekijk hier de teaser van ons festival.
MA Festival 2020 vindt plaats van 01.08 tot 09.08.2020.
Meer informatie over het programma vind je hier


29.06
2020

Ticketverkoop MA Festival 2020

De voorverkoop voor de Vrienden van het MA Festival start op 13 juli om 10u.
De algemene verkoop start op 20 juli om 10u.

De bestelprocedure is eenvoudiger dan ooit, aangezien we enkel ongenummerde plaatsen ter beschikking stellen. We raden u hierbij aan om uw tickets online te bestellen via deze website. Wanneer een voorstelling uitverkocht is, kan u zich inschrijven op de wachtlijst. Daarna wordt u persoonlijk op de hoogte gebracht.

Indien u toch liever naar het bespreekbureau In&Uit komt, dan verzoeken we u de regels van social distancing te respecteren en een mondmasker te dragen. Het In&Uit kantoor is geopend van maandag tot zaterdag van 10u tot 17u en op zon-en feestdag van 10u tot 14u.

Het MA Festival team

Meer

19.06
2020

Your Window into Early Music

Na maanden afzondering kunnen we stap per stap onze quarantaine-bubbel verlaten. We zijn dan ook heel blij om deze zomer opnieuw live muziek tot bij u te brengen. Van 1 tot 9 augustus presenteert MA Festival ‘Your Window into Early Music’, een coronaproof festival dat live en virtuele concerten combineert.


11.06
2020

Klara on tour!

In deze bizarre tijden wil Klara - mét haar grootste partners uit de muzieksector - toch voor een feestmoment zorgen bij de start van de zomer. Daarom presenteert Klara ‘Klara on Tour’!

On tour

Klara on Tour doorkruist op 21 juni heel Vlaanderen en Brussel met muzikanten van bij ons, in samenwerking met elf partners uit de muzieksector. Door bewust te kiezen voor Belgische artiesten sluiten Klara en haar partners zich aan bij de actie #ikluisterbelgisch.

De tour start in Brussel (Bozar i.s.m. Klarafestival), gaat over Antwerpen (deSingel), en Gent (De Bijloke), terug naar Brussel (de Munt in Bozar). Vervolgens een retourtje Antwerpen (Amuz) - Brugge (MA Festival i.s.m. Concertgebouw Brugge) - Antwerpen (deSingel, ism. Opera Ballet Vlaanderen en Muziektheater Transparant), om te eindigen in Brussel (Flagey).

De verschillende huizen en geannuleerde festivals stellen een gevarieerd programma samen. Het repertoire gaat van oude muziek, over opera en jazz tot hedendaagse muziek. Volgende artiesten hebben zich geëngageerd:

• Trio Aries (piano), Supernova-winnaar 2020 (Klarafestival in Bozar)

• Percussiekwartet Ictus (deSingel)

• Gwen Cresens Quartet (accordeon) (De Bijloke)

• Solisten van de Munt (in Bozar)

• Zefiro Torna (Amuz)

• Lieselot De Wilde (sopraan), Peter Verhelst (gitaar) en Sofie Vanden Eynde (luit) (MA Festival in Concertgebouw Brugge)

• Lore Binon (sopraan), Wim Henderickx (percussie) en leden van het koor van Opera Vlaanderen (Opera Ballet Vlaanderen en Muziektheater Transparant in deSingel)

• Black Flower (jazz) (Flagey)

On air & online

Het festival wordt aangestuurd vanuit de Klara-studio in Brussel, door Lut Van der Eycken en Nicole Van Opstal, die daar ook gasten zullen ontvangen.

De marathon is niet alleen te beluisteren op Klara en via de Klara-app, maar ook te bekijken via livestream op klara.be, de Klara-app en het muziekplatform Pickx van Proximus (online en tv-kanaal).

Later volgt een samenvatting op VRT NU en/of canvas.be.

Meer

28.05
2020

MA Festival: Work in progress

De voorbije maanden droomden we vaak over hoe de concerten van het programma Mind/Body/Passion live zouden klinken. We zullen uw talrijke aanwezigheid en uw enthousiaste applaus even moeten missen.

Maar het MA team blijft niet bij de pakken zitten. Momenteel werken we aan een nieuw plan om deze zomer MA Festival toch tot bij u te brengen.

Binnenkort lichten we een tipje van de sluier. Stay tuned!


20.04
2020

Update: MA Festival 2020

Voor het eerst in 57 jaar zal MA Festival Brugge deze zomer niet kunnen plaatsvinden. Ook de MA Competition voor melodie-instrumenten en de MA Academy with Juilliard zullen uitgesteld worden.
Dat betreuren we uiteraard, maar de volksgezondheid is nu het belangrijkst. De veiligheid van de talrijke (internationale) musici, festivalbezoekers, Vrienden, mecenassen, partners en medewerkers staat voorop.

We volgen de situatie op de voet en werken scenario’s uit om onze activiteiten te hervatten, zodra dat kan.

Wij kijken alvast vooruit, naar betere dagen.

Take care, stay safe.

MA Festival Team

Meer