28.05
2020

MA Festival: Work in progress

De voorbije maanden droomden we vaak over hoe de concerten van het programma Mind/Body/Passion live zouden klinken. We zullen uw talrijke aanwezigheid en uw enthousiaste applaus even moeten missen.

Maar het MA team blijft niet bij de pakken zitten. Momenteel werken we aan een nieuw plan om deze zomer MA Festival toch tot bij u te brengen.

Binnenkort lichten we een tipje van de sluier. Stay tuned!


20.04
2020

Update: MA Festival 2020

Voor het eerst in 57 jaar zal MA Festival Brugge deze zomer niet kunnen plaatsvinden. Ook de MA Competition voor melodie-instrumenten en de MA Academy with Juilliard zullen uitgesteld worden.
Dat betreuren we uiteraard, maar de volksgezondheid is nu het belangrijkst. De veiligheid van de talrijke (internationale) musici, festivalbezoekers, Vrienden, mecenassen, partners en medewerkers staat voorop.

We volgen de situatie op de voet en werken scenario’s uit om onze activiteiten te hervatten, zodra dat kan.

Wij kijken alvast vooruit, naar betere dagen.

Take care, stay safe.

MA Festival Team

Meer

09.03
2020

MA Academy with Juilliard

In 2020 slaan MA Festival Brugge en Juilliard New York voor het eerst de handen in elkaar voor een vijfdaagse masterclass in Brugge. In de uitzonderlijke setting van de Sint-Godelieveabdij volgen jonge, beloftevolle musici een intensieve lessenreeks door leden van de Juilliard Historical Performance Faculty, met de bedoeling zich verder te vervolmaken in de historische uitvoeringspraktijk. Het programma bevat masterclasses in solo en kamermuziekrepertoire, met zowel individuele lessen als groepscoaching voor kamermuziek.

Een aantal sessies zullen toegankelijk zijn voor het publiek. De vijfdaagse MA Academy sluit af met een concert door studenten en docenten in de kapel van de Sint-Godelieveabdij.

Inschrijven voor 15 april op www.juilliard.edu.

Meer info over het programma en de toelatingsvoorwaarden zijn te vinden op www.juilliard.edu/stage-beyond/summer-programs/ma-academy-juilliard.

Meer