Rinus Van de Velde X MA Festival


30.08

Van 1 tot 9 augustus 2020 presenteert MA Festival ‘Your Window into Early Music’, een coronaproof festival dat virtuele en live concerten combineert.

Voor velen van ons heeft het venster de voorbije maanden een belangrijke plaats ingenomen in het dagelijkse leven. Het is de plaats waar we onze familie of buren zagen, waar we applaudisseerden voor de zorgverleners, of denk aan het digitale venster waar we tijdens Zoom calls met onze collega's praatten.
Eeuwenlang gebruikten kunstenaars al het venster als symbool voor een portaal tussen twee werelden. Met muziek van 1500 tot vandaag gaan musici een verrassende dialoog aan met de architectuur van Brugge en de beeldende kunsten, van Jan Van Eyck tot Rinus Van de Velde.

Sinds 2020 nodigt MA Festival jaarlijks een hedendaagse kunstenaar uit om met recent werk in dialoog te gaan met het festivalthema. Rinus Van de Velde (b. 1983, Leuven) bijt de spits af en stelt twee van zijn werken tentoon in de Kamermuziekzaal van het Concertgebouw van 1 augustus tot en met 30 augustus, als deel van het Concertgebouw Circuit.

Omwille van Covid-19 is het sterk aangeraden om tickets op voorhand te reserveren via de website van Concertgebouw Brugge.
Alle info omtrent openingsuren en prijzen vindt u hier.

10:00 | Concertgebouw Circuit

  • Courtesy:
    Tim Van Laere Gallery, Antwerp