14.08
2021
236293238 1202229370295899 1880030590658037059 n

Teodoro Baù wint MA Competition 21!

Vandaag schitterden de vijf finalisten tijdens de langverwachte finale van de MA Competition. Elk van hen speelde één solowerk, één soloconcerto en een van de zes unieke lamento's die de Belgische componiste Heleen Van Haegenborgh creëerde. Zonet maakte Jan De Winne, voorzitter van de jury, de namen van de laureaten bekend.

 • Eerste prijs: Teodoro Baù (viola da gamba)
 • Tweede prijs: Ursina Maria Braun (barokcello) & Hojin Kwon (blokfluit)
 • Eervolle vermelding: Lea Sobbe (blokfluit)
 • Eervolle vermelding: Minori Deguchi (barokviool)
 • Prijs van het publiek: Hojin Kwon
 • Outhere Award: Teodoro Baù


De winnaar gaat naar huis met een geldprijs en een internationale concertreis. Deze beloftevolle artiest krijgt ook de kans om een cd op te nemen bij het prestigieuze label Ricercar.

De Italiaanse Teodoro Baù (1992) studeerde viola da gamba aan de Schola Cantorum Basiliensis bij Paolo Pandolfo en aan de Mozarteum in Salzburg bij Vittorio Ghielmi. In 2015 won Baù de eerste prijs bij de Bach-Abel Competitie in Köthen. Met het ensemble La Fonte Musica verkent hij het ars subtilitor-repertoire op de middeleeuwse vedel, en nam hij cd’s op bij internationale platenlabels als Alpha, Arcana en Decca.


12.08
2021

Ontdek de finalisten van MA Competition 21 hier!

Vandaag speelden de veertien halvefinalisten van de MA Competition voor één van de vijf plaatsen in de finale op zaterdag 14 augustus.
Zonet werden de namen van de finalisten bekendgemaakt door juryvoorzitter Jan De Winne.
Deze vijf muzikanten strijden tegen elkaar in de finale van MA Competition 2021 op 14 augustus om 13u30.

 • Teodoro Baù
 • Ursina Maria Braun
 • Minori Deguchi
 • Hojin Kwon
 • Lea Sobbe

Hier kunt u meer info over de finalisten vinden.


05.08
2021
Download

Christoph Hefti creëert een unieke scenografie voor MA Festival 2021

Kunstenaar-ontwerper Christoph Hefti liet zich inspireren door ons festivalthema ‘Mind & Body’ en creëert een unieke scenografie voor alle concerten die in de Concertzaal en de Kamermuziekzaal plaatsvinden. Hefti begon na zijn studies textielontwerp in Zürich en mode aan Central Saint Martins in Londen met ontwerpen voor Jean-Paul Gaultier in Parijs en Dries Van Noten in Antwerpen.

De meest recente projecten van de artiest zijn onder meer een tegelvloer voor de entree van het Gentse Kunstencentrum Vooruit, een textielbehang voor de flagshipstore van Maison Dandoy in de Koninginnegalerij, een decorontwerp met een bedrukt gordijn voor een performance van Diederik Peeters en bedrukte stoffen voor Zwitserse modeontwerper Julian Ziegerli.

Van 6 t.e.m. 14 augustus kunt u de ontwerpen van Christoph Hefti komen bewonderen tijdens een van uw concerten op MA Festival!


26.07
2021

Hou het veilig op MA Festival

In 2021 zullen alle concerten (uitgezonderd VéloBaroque en de concerten in Lissewege op 10 augustus) éénmalig doorgaan in het Concertgebouw Brugge. Het preventieplan van Concertgebouw Brugge én van MA Festival evolueert steeds mee met de meest recente maatregelen vanuit de overheid. Het houdt rekening met de twee belangrijkste parameters: social distancing en hygiëne. De genomen maatregelen worden duidelijk aangegeven via affichage en bestickering doorheen het hele gebouw en op de verschillende locaties.

Alle maatregelen kunt u vinden onder de pagina praktisch op deze website.


28.06
2021

Tom Goossens' afspeellijst op Spotify

Geniet dan het hele jaar door van de mooiste oude muziek via de afspeellijsten van MA Festival op Spotify. Maandelijks presenteren wij voor u een afspeellijst met bekendere muziek en nieuwe ontdekkingen. Deze worden voor u geselecteerd door musici of specialisten uit de MA Familie.

De afspeellijst van juli werd samengesteld door niemand minder dan Tom Goossens, de jonge regisseur van DEDAPONTETRILOGIE die op 10 augustus op MA Festival zal spelen.

"MA Festival vroeg me om een lijst samen te stellen van mijn favoriete spotifytracks die een link hebben met barokmuziek. Omdat mijn DESCHONECOMPANIE op MA Festival te gast is met de theatrale voorstelling Così, liet ik me bij mijn keuze leiden door het criterium 'theatrale kracht’. Ik koos voor 14 muziekstukken, daterend van Shakespeares tijd tot die van Ane Brun, vandaag. Het is muziek die me niet meer losliet vanaf het eerste moment dat ik ze hoorde en die vaak een bijzondere theatrale situatie verklankt: een minnares van Jupiter die zichzelf bewondert in een magische spiegel die haar knapper doet lijken, of twee verklede mannen die worden voorgesteld aan een kamermeid. Andere aria’s slagen er dan weer in om meer herkenbare gevoelens over te brengen, waar ik als luisteraar troost uit put. In een hobo-concerto doet componist Marcello dat zelfs zonder woorden.
Zelf houd ik het meest van Mozarts laatste opera’s, maar bij zijn jonge werk geniet ik enorm van ‘best of both worlds’: zijn eerste stappen in het classicisme, gecombineerd met wat hij meenam uit de barokmuziek. Ik selecteerde een aria uit zijn vroege opera Mitridate die een opmerkelijke stap zet richting veel latere aria's zoals Smanie implacabile uit Così fan tutte en D’Oreste, d’Ajace uit Idomineo.
Ter vermaak kleurde ik nog wat meer buiten de tijdslijntjes van de barok, van de Noorse singer-songwriter Ane Brun die Monteverdi zingt, tot een verrassende aria van een Rossini die heimwee lijkt te hebben naar de barok, en een verdwaalde Puccinimelodie in een nummer van de Amerikaanse jazz-zangeres Della Reese." - Tom Goossens

Beluister hier de afspeellijst.


23.06
2021

Koop nu uw tickets voor MA Festival 2021

Vanaf vandaag om 10u kunt u tickets kopen voor MA Festival 21. Boek nu alvast uw plaatsen online, telefonisch op 078 15 20 20, elke werkdag van 14u tot 17u, of gewoon ter plaatse bij In&Uit.


Opgelet! Als u een ticket voor u alleen wil kopen, dan vragen wij u om dit telefonisch of fysiek te regelen via In&Uit. Omwille van de maatregelen is het immers niet mogelijk om een single ticket te kopen via de website.


11.06
2021

Algemene ticketverkoop start op 23 juni

Op 23 juni zal de algemene ticketverkoop van start gaan. Vanaf 10u kunt u tickets kopen via de website, telefonisch (078 15 20 20, elke werkdag van 14u tot 17u) en in het kantoor van In&Uit. Bekijk alle informatie over ticketing onder praktisch.

Wilt u graag nu al tickets aankopen? Als Vriend van MA Festival heeft u toegang tot de exclusieve voorverkoop voor Vrienden. Deze startte op 11 juni. Alle voordelen en info kunt u vinden onder Vrienden.

Alle concerten zullen tijdens MA Festival 2021 plaatsvinden in Concertgebouw Brugge, met uitzondering van de concerten tijdens VéloBaroque en DEDAPONTETRILOGIE in Lissewege.