26.07
2021

Hou het veilig op MA Festival

In 2021 zullen alle concerten (uitgezonderd VéloBaroque en de concerten in Lissewege op 10 augustus) éénmalig doorgaan in het Concertgebouw Brugge. Het preventieplan van Concertgebouw Brugge én van MA Festival evolueert steeds mee met de meest recente maatregelen vanuit de overheid. Het houdt rekening met de twee belangrijkste parameters: social distancing en hygiëne. De genomen maatregelen worden duidelijk aangegeven via affichage en bestickering doorheen het hele gebouw en op de verschillende locaties.

Alle maatregelen kunt u vinden onder de pagina praktisch op deze website.


28.06
2021

Tom Goossens' afspeellijst op Spotify

Geniet dan het hele jaar door van de mooiste oude muziek via de afspeellijsten van MA Festival op Spotify. Maandelijks presenteren wij voor u een afspeellijst met bekendere muziek en nieuwe ontdekkingen. Deze worden voor u geselecteerd door musici of specialisten uit de MA Familie.

De afspeellijst van juli werd samengesteld door niemand minder dan Tom Goossens, de jonge regisseur van DEDAPONTETRILOGIE die op 10 augustus op MA Festival zal spelen.

"MA Festival vroeg me om een lijst samen te stellen van mijn favoriete spotifytracks die een link hebben met barokmuziek. Omdat mijn DESCHONECOMPANIE op MA Festival te gast is met de theatrale voorstelling Così, liet ik me bij mijn keuze leiden door het criterium 'theatrale kracht’. Ik koos voor 14 muziekstukken, daterend van Shakespeares tijd tot die van Ane Brun, vandaag. Het is muziek die me niet meer losliet vanaf het eerste moment dat ik ze hoorde en die vaak een bijzondere theatrale situatie verklankt: een minnares van Jupiter die zichzelf bewondert in een magische spiegel die haar knapper doet lijken, of twee verklede mannen die worden voorgesteld aan een kamermeid. Andere aria’s slagen er dan weer in om meer herkenbare gevoelens over te brengen, waar ik als luisteraar troost uit put. In een hobo-concerto doet componist Marcello dat zelfs zonder woorden.
Zelf houd ik het meest van Mozarts laatste opera’s, maar bij zijn jonge werk geniet ik enorm van ‘best of both worlds’: zijn eerste stappen in het classicisme, gecombineerd met wat hij meenam uit de barokmuziek. Ik selecteerde een aria uit zijn vroege opera Mitridate die een opmerkelijke stap zet richting veel latere aria's zoals Smanie implacabile uit Così fan tutte en D’Oreste, d’Ajace uit Idomineo.
Ter vermaak kleurde ik nog wat meer buiten de tijdslijntjes van de barok, van de Noorse singer-songwriter Ane Brun die Monteverdi zingt, tot een verrassende aria van een Rossini die heimwee lijkt te hebben naar de barok, en een verdwaalde Puccinimelodie in een nummer van de Amerikaanse jazz-zangeres Della Reese." - Tom Goossens

Beluister hier de afspeellijst.


23.06
2021

Koop nu uw tickets voor MA Festival 2021

Vanaf vandaag om 10u kunt u tickets kopen voor MA Festival 21. Boek nu alvast uw plaatsen online, telefonisch op 078 15 20 20, elke werkdag van 14u tot 17u, of gewoon ter plaatse bij In&Uit.


Opgelet! Als u een ticket voor u alleen wil kopen, dan vragen wij u om dit telefonisch of fysiek te regelen via In&Uit. Omwille van de maatregelen is het immers niet mogelijk om een single ticket te kopen via de website.


11.06
2021

Algemene ticketverkoop start op 23 juni

Op 23 juni zal de algemene ticketverkoop van start gaan. Vanaf 10u kunt u tickets kopen via de website, telefonisch (078 15 20 20, elke werkdag van 14u tot 17u) en in het kantoor van In&Uit. Bekijk alle informatie over ticketing onder praktisch.

Wilt u graag nu al tickets aankopen? Als Vriend van MA Festival heeft u toegang tot de exclusieve voorverkoop voor Vrienden. Deze startte op 11 juni. Alle voordelen en info kunt u vinden onder Vrienden.

Alle concerten zullen tijdens MA Festival 2021 plaatsvinden in Concertgebouw Brugge, met uitzondering van de concerten tijdens VéloBaroque en DEDAPONTETRILOGIE in Lissewege.


10.05
2021

Dit zijn de halve finalisten van MA Competition 2021

Afgelopen weekend kon het grote publiek genieten van 61 getalenteerde jonge muzikanten die alles gaven op traverso, blokfluit, barokhobo, barokviool, barokcello en viola da gamba. En dat deden ze massaal! de livestream van de eerste ronde van MA Competition werd meer dan 3600 keer bekeken door mensen uit 35 verschillende landen.

Zonet werden de namen van de halve finalisten bekendgemaakt door juryvoorzitter Jan De Winne. De jury koos uitzonderlijk veertien kandidaten door het hoge niveau van de inzendingen.
Deze veertien muzikanten zullen we tijdens MA Festival in augustus verwelkomen in Brugge om deel te nemen aan de halve finale op 12 augustus. Op 14 augustus strijden vier van hen tegen elkaar in de finale van MA Competition 2021.

Deze veertien muzikanten gaan door naar de halve finale:

 • Emanuele Abete
 • Teodoro Baù
 • Eleonora Bišćević
 • Ursina Maria Braun
 • Sophie de Bardonnèche
 • Minori Deguchi
 • Hojin Kwon
 • Noémie Lenhof
 • Beniamino Paganini
 • Nina Pohn
 • Lea Sobbe
 • Daria Spiridonova
 • Hed Yaron Meyerson
 • Yuan Yu

Bekijk de kandidaten hier.


07.05
2021

Bekijk de MA Competition livestream hier!

Volg de eerste ronde van de MA Competition hier live!


30.04
2021

Save the date MA Competition: 7-9 mei

De eerste ronde van MA Competition komt steeds dichterbij. In het weekend van 7 tot en met 9 mei kunt u de livestream van MA Competition volgen op de website en zo de meer dan 60 kandidaten leren kennen.
Samen met de jury kunt u de kandidaten voor het eerst aan het werk zien tijdens drie dagen vol oude muziek. Elke dag komen zo'n twintig kandidaten aan bod en op maandag 10 mei om 18u worden de namen van de 12 halve finalisten live bekendgemaakt.

Ontdek alles op www.macompetition.com.