23.06
2021

Koop nu uw tickets voor MA Festival 2021

Vanaf vandaag om 10u kunt u tickets kopen voor MA Festival 21. Boek nu alvast uw plaatsen online, telefonisch op 078 15 20 20, elke werkdag van 14u tot 17u, of gewoon ter plaatse bij In&Uit.


Opgelet! Als u een ticket voor u alleen wil kopen, dan vragen wij u om dit telefonisch of fysiek te regelen via In&Uit. Omwille van de maatregelen is het immers niet mogelijk om een single ticket te kopen via de website.


11.06
2021

Algemene ticketverkoop start op 23 juni

Op 23 juni zal de algemene ticketverkoop van start gaan. Vanaf 10u kunt u tickets kopen via de website, telefonisch (078 15 20 20, elke werkdag van 14u tot 17u) en in het kantoor van In&Uit. Bekijk alle informatie over ticketing onder praktisch.

Wilt u graag nu al tickets aankopen? Als Vriend van MA Festival heeft u toegang tot de exclusieve voorverkoop voor Vrienden. Deze startte op 11 juni. Alle voordelen en info kunt u vinden onder Vrienden.

Alle concerten zullen tijdens MA Festival 2021 plaatsvinden in Concertgebouw Brugge, met uitzondering van de concerten tijdens VéloBaroque en DEDAPONTETRILOGIE in Lissewege.


10.05
2021

Dit zijn de halve finalisten van MA Competition 2021

Afgelopen weekend kon het grote publiek genieten van 61 getalenteerde jonge muzikanten die alles gaven op traverso, blokfluit, barokhobo, barokviool, barokcello en viola da gamba. En dat deden ze massaal! de livestream van de eerste ronde van MA Competition werd meer dan 3600 keer bekeken door mensen uit 35 verschillende landen.

Zonet werden de namen van de halve finalisten bekendgemaakt door juryvoorzitter Jan De Winne. De jury koos uitzonderlijk veertien kandidaten door het hoge niveau van de inzendingen.
Deze veertien muzikanten zullen we tijdens MA Festival in augustus verwelkomen in Brugge om deel te nemen aan de halve finale op 12 augustus. Op 14 augustus strijden vier van hen tegen elkaar in de finale van MA Competition 2021.

Deze veertien muzikanten gaan door naar de halve finale:

 • Emanuele Abete
 • Teodoro Baù
 • Eleonora Bišćević
 • Ursina Maria Braun
 • Sophie de Bardonnèche
 • Minori Deguchi
 • Hojin Kwon
 • Noémie Lenhof
 • Beniamino Paganini
 • Nina Pohn
 • Lea Sobbe
 • Daria Spiridonova
 • Hed Yaron Meyerson
 • Yuan Yu

Bekijk de kandidaten hier.


07.05
2021

Bekijk de MA Competition livestream hier!

Volg de eerste ronde van de MA Competition hier live!


30.04
2021

Save the date MA Competition: 7-9 mei

De eerste ronde van MA Competition komt steeds dichterbij. In het weekend van 7 tot en met 9 mei kunt u de livestream van MA Competition volgen op de website en zo de meer dan 60 kandidaten leren kennen.
Samen met de jury kunt u de kandidaten voor het eerst aan het werk zien tijdens drie dagen vol oude muziek. Elke dag komen zo'n twintig kandidaten aan bod en op maandag 10 mei om 18u worden de namen van de 12 halve finalisten live bekendgemaakt.

Ontdek alles op www.macompetition.com.


27.01
2021

MA Festival 2021

Vol nieuwe moed kijkt MA Festival uit naar volgende zomer. Achter de schermen zet ons team alles op alles om u opnieuw veilig met talloze concerten in en rond Brugge te verwelkomen. Hou alvast vrijdag 6 augustus tot zaterdag 14 augustus vrij, want dan vindt MA Festival 2021 plaats met op zondag 8 augustus de muzikale fietsroute VéloBaroque.

We geven u alvast enkele data mee:

 • 07.05-10.05: Eerste ronde MA Competition (online)
 • Nog te bepalen: Start algemene ticketverkoop
 • 06.08: Openingsconcert MA Festival 2021
 • 08.08: VéloBaroque
 • 14.08: Finale MA Competition
 • 14.08: Slotconcert MA Festival 2021

De volledige programmatie wordt later bekendgemaakt.


25.01
2021
Femke Gyselinck

Femke Gyselinck's afspeellijst op Spotify

Kunt u niet wachten op een nieuwe editie van MA Festival? Geniet dan het hele jaar door van de mooiste oude muziek via de afspeellijsten van MA Festival op Spotify, speciaal voor u samengesteld. Maandelijks presenteren wij voor u een afspeellijst met bekendere muziek en nieuwe ontdekkingen. Deze worden samengesteld door musici of specialisten uit de MA Familie.

De eerste afspeellijst van het jaar werd samengesteld door choreografe Femke Gyselinck.

"Als choreografe ligt mijn expertise hoofdzakelijk bij dans en minder bij barokmuziek. Toch wilde ik graag een afspeellijst samenstellen voor MA Festival omdat ik een kostbare herinnering heb aan het werk Pygmalion Double Bill dat ik samen met Korneel Bernolet & Apothéosis presenteerde tijdens het MA Festival van 2019.
Daarnaast heb ik ook een onstilbare honger naar muziek, dus deze gelegenheid gaf me de uitgelezen kans om nieuwe muziek te ontdekken, met de nadruk op ‘nieuwe muziek’. Ik wilde namelijk niet opnieuw de geliefde en alom bekende componisten een platform geven, maar de voor mij onbekende vrouwelijke barok componisten hoorbaarheid geven.
Om me tijdens deze zoektocht bij te laten staan, schreef ik mijn barokminnende Facebookvrienden aan met de vraag welke muziek van vrouwelijke barokcomponisten zij zouden aanraden. Hun tips gaven me grofweg 48 uur aan muziek waaruit ik een selectie gemaakt heb. Hopelijk geniet het MA publiek evenzeer van deze afspeellijst als ikzelf."


Beluister hier de afspeellijst.